1000 maal dank

03-07-2024

JOUKJE EN HAAR GEZIN VERZAMELDEN TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID: "ER VALT ZOVEEL TE DANKEN IN HET LEVEN"

18 mei 2024

Dit weekend gaan we de uitdaging aan om letterlijk 10.000 redenen tot dankbaarheid te verzamelen. Luisteraar Joukje reageerde enthousiast en vertelde ons dat zij en haar gezin deze uitdaging al hebben volbracht. Het was voor hun levensveranderend! Daan belde haar om te vragen naar hun ervaringen en tips!

Begin klein en vier de mijlpalen

Joukje heeft al veel ervaring met het verzamelen van dankpunten. "Wij zijn al over de tienduizend heen!" zegt ze vol enthousiasme. Wat begon als een persoonlijke missie, groeide uit tot een gezinsactiviteit. "Ik ben eerst zelf begonnen en uiteindelijk zijn we het met ons gezin gaan doen. Elke avond schrijven we dankpunten op en tellen we hoeveel het er zijn. Elke duizend hebben we gevierd."

Het bracht niet alleen meer positiviteit in het gezin, maar veranderde ook hun manier van denken: "Op een gegeven moment wordt het een nieuwe routine. Je hele hoofd denkt dan: hoe kan ik danken in deze situatie. Het is echt superpositief om te doen, echt een aanrader!"

Nieuwe gewoonte

In het begin vond het gezin het verzamelen van dankpunten best lastig. "Dan kreeg je van die algemene dankpunten, zoals een fijne dag of het lekkere eten," vertelt Joukje. Ze besloten dat dubbele dankpunten niet waren toegestaan, wat hen dwong creatief te worden. "Dan word je heel creatief en ga je het in hele kleine dingen zoeken."

Deze verandering in perspectief bleek waardevol. "Op een gegeven moment wordt je blik echt heel anders. En die andere blik gaat je helpen in allerlei situaties, ook als het leven niet makkelijk is en er niets te danken valt. Dan nog kun je ergens blij mee zijn. Je moet het gaan ontdekken. Het is echt een proces, maar zodra je de eerste duizend hebt gehad, ga je het automatisch doen."

Een lied vol herinneringen

Het lied "Tienduizend Redenen" heeft voor Joukje een bijzondere betekenis gekregen. "Elke keer als ik het lied hoor, dan denk ik: ik heb echt tienduizend redenen!"

Het verzamelen van dankpunten heeft haar geholpen om ook in moeilijke tijden de goede dingen te blijven zien. "Er valt zoveel te danken in het leven. Het kan je echt helpen als het leven soms lastig is, om je dag dan heel anders in te kleuren en het goede van God te zien en te onthouden."

Een grote impact

Het effect van het dagelijks verzamelen van dankpunten gaat verder dan alleen de positieve momenten van de dag. Joukje vertelt dat het hun hele perspectief op het leven heeft veranderd. "Op een gegeven moment merk je dat je niet meer gefocust bent op weer een dankpunt erbij, maar dat je levenshouding echt verandert."

Benieuwd welke tips Joukje heeft voor mensen die dit ook willen doen? Luister dan het hele gesprek hieronder terug!


Maak een gratis website.